pinterest social media
5 moduri de a promova o afacere online Articol recent 7 lucruri de care sa tii...

Internetul este plin de site-uri pe care te poti promova online, site-uri ce va ajuta sa va cresteti afacerea sa isi atinga maximul, dar lucrul cel mai esential este sa stii unde sa cauti pentru a gasit site-ul potrivit pentru afacerea dumneavoastra.
In urma cu ceva timp o afacere micuta nu avea buget pentru a se promova intensiv, apeland la promovarea locala prin impartirea de pliante sau sponsorizarea diferitelor evenimente, insa astazi cand va ganditi la promovare, mintea va v-a fugi catre promovarea online si catre cum puteti castiga clienti cu bani putini.
In continuare va voi oferi 7 modalitati de a va promova online gratis:
Utilizati cele trei mari servicii de listare locale.
Primul pas pentru a va promova online gratuit este sa va inregistrati afacerea in Google My Business ceea ce va permite sa fiti mai usor de gasit pe Google si sa apareti pe Google Maps.
Cum va inscrieti? Tot ce trebuie sa faceti este sa completati un formular si sa il trimiteti. Dupa ce formularul va fi verificat procesul s-a incheiat si veti aparea in cautarile posibililor clienti. Atat Yahoo cat si Bing au un serviciu asemanator pus la dispozitie pentru afaceri. Nu mai stati pe ganduri si inscrieti-va afacerea.
Folositi Social Media pentru promovare
Doriti expunere gratuita? Folosindu-va de canalele de social media veti castiga expunere si sa va promovati in mediul online, aratandu-le posibililor clienti ce le oferiti, ofertele, concursurile pe care le organizati etc. Prezenta unei afaceri in mediul online a devenit o conditie obligatorie.
Modul in care va faceti simtita prezenta in mediul online va conta foarte mult.
Fiti creativi si surpindeti-va clientii!
Creati un blog
Un blog va v-a ajuta atat afacerea sa isi creasca numele in fata posibililor clienti, dar va mentine si legatura cu clientii actuali. Blogul este motalitatea prin care poti sa iti promovezi produsele sau serviciile gratis. In momentul in care creezi un blog trebuie sa pleci in minte cu ideea ca trebuie sa va ocupati de el si sa il actualizati mereu. In acest fel va educati clientii si ii faceti sa inteleaga ce servicii oferiti, ce au de castigat, ce presupune munca prestata de firma pe care o detineti etc. Cu un client educa altfel va decurge o discutie.
Poate veti considera ca aceasta modalitate de promovare online nu va v-a aduce beneficii, insa va spun ca va inselati 100%. Fiecare persoana inainte sa cumpere un produs sau un serviciu va cauta pareri in informatii. Dezvoltati-va un blog, oferiti-I informatiile necerare si promovati-va intr-un mod creativ.

Optimizati-va site-ul din punct de vedere SEO
In ce consta aceasta medoda de promovare? Rezultatul optimizarii SEO il reprezinta o pozitionare mai buna. Optimizarea site-ului nu este un lucru foarte usor de inteles, dar cu cateva cunostinte de SEO vei putea sa iti pregatesti site-ul pentru motoarele de cautare.
Un site neoptimizat conduce la neafisarea in motoarele de cautare.
Comunicat de presa
Promoveaza-te prin intermediul comunicatelor de presa. De fiecare data cand afacerea ta are ceva de actualitate nu ezita sa apelezi la aceasta metoda. Presa inca este un instrument media foarte puternic ce influenteaza foarte mult opinia publica.
Tinand cond de faptul ca foarte multe reziste si ziare au si un format online, acest lucru ca contribui si mai mult la cresterea afacarii tale. Un comunicat de presa va ajunge catre publicul tau tinta atat in mediul offline cat si in mediul online.
Fie ca esti la inceput de drum sau ai deja o firma dezvoltata, cele 5 metode de promovare online reprezinta lucrurile de care trebuie sa tina cont un antreprenor in momentul in care doreste sa atraga clienti. Pentru mai multe informatii despre cum sa va promovati in mediul online va invitam la o cafea pentru a discuta mai multe lucruri.

Share

Vrem sa stim parerea ta