Cat costa un website?

Un site web este cartea de vizita a unei afaceri. In cazul site-urilor web de prezentare acestea au rolul de a evidentia toate detaliile despre anumite servicii, imagini, review-uri, demonstratii etc. Un site de prezentare este mai mult imaginea unei firme in online, insa in cazul magazinelor online lucrurile stau putin altfel pentru ca acestea sunt si imaginea firmei cat si punctul prin intermediul carora se face vanzarea.

Inainte de a afla cat cost un site web trebuie sa determinati rolul acestuia adresandu-va urmatoarea intrebare: “ ce fel de site web imi doresc?”

Determinarea scopului acestuia va ajuta sa intelegeti ce resurse financiare trebuie sa alocati pentru ca fiecare tip de site necesita un anumit timp de lucru.

Fie ca este un site de prezentare, ecommerce, forum, director web, blog, site de stiri sau alt tip de site-uri, toate acestea necesita timp de lucru si investitii financiare diferite.

Pentru a raspunde la intrebarea cat costa un site web sau care este pretul unui site vom enumera componentele acestuia:

  • Domeniu web ce are forma www.numesite.ro sau www.numesite.com. Acest domeniu se plateste anual sau pe mai multi ani, iar pretul de pornire este de 55 lei pe an.
  • Gazduirea (Hosting web) unui site este esentiala. Acesta va fi gazduit intr-un loc fizic pe un server, iar acest serviciu de gazduire de plateste annual sau lunar. In cazul unei gazduiri profesionale preturile pentru un site incep de la 5 euro/luna
  • Web design cee ace reprezinta serviciul de creare a site-ului si design (texte, imagini, efecte, meniu, galerii etc.) Pretul pentru un site de prezentare incepe de la 250 de euro, iar pretul poate creste in functie de complexitatea acestuia.
  • Tema site-ului se poate achizitiona de pe platforme de profil si reprezinta un template al site-ului cu functii si module instalate care sa contribuie la crearea unui site modern. Pretul pentru o tema variaza intre 100 lei si 400 lei.

Cat costa un site web?

Pretul pentru un site pe care il faceti dumneavoastra va fi urmatorul:

  • 55 lei domeniul pe un an;
  • 200 lei gazduire pe un an ( pretul difera in functie de pachet si furnizor);
  • 200 lei template site ce va va usura munca

Acestea fiind spuse, pretul pentru un site pe care il veti crea ar fi de aproximativ 455 de lei la care mai adauga si costul cu timpul dumneavoastra. Daca nu ati mai creat site-uri, asteptati-va la zile bune de munca pana ca site-ul sa arate asa cum va doriti.

Daca adaugam si costul unei firme de web design, atunci realizarea unui site web professional de prezentare va costa aproximativ 1638 de lei.  Cand vine vorba de realizarea unui magazine online, pretul va fi mai mar. Realizarea unui magazine online profesional va costa cel putin 2000 de lei, pret ce va depinde foarte mult de solicitarile dumneavoastra cat si de complexitatea proiectului.

Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre cat costa sa realizezi un site web, contacteaza-ne si iti vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Share

Vrem sa stim parerea ta