Tot mai des auzim in jurul nostru spunandu-se ca online-ul este viitorul si intr-adevar asa este. Pentru orice afacere prezenta in mediul online a devenit o conditie obligatorie daca firma isi propune sa obtina profit.
Indiferent de timpul afacerii promovarea online reprezinta cheia succesului ce deschide camera comorilor. Sunt foarte multi antreprenori care nu au luat in calcul si prezenta in mediul online, dar acest lucru reprezinta o greseala destul de mare in gandirea lor. Motivul este simplu: clientii sunt in mediul online.
Fie ca vinzi produse sau servicii firmelor sau persoanelor, clientii tai sunt in mediul online.
Scopul promovarii online consta in satisfacerea rapida a nevoii clientilor. Ei cauta ceea ce isi doresc, iar tu iti promovezi in mediul online produsele si serviciile si apari cand ei au nevoie. Sunt o multime de metode de promovare insa eu va voi prezenta pe scurt 3 dintre cele mai importante si eficiente metode de promovare din mediul online.
Google Adwords ( promovare de tip PPC- pay per click)
Aceasta este cea mai eficienta metoda de promovare online oferita de Google deoarece iti aduce rezultate foarte rapid din momentul in care campania este pornita.
Promovarea prin campaniile Google Adwords are la baza licitatia, adica se liciteaza o anumita suma pentru o serie de cuvinte cheie, pentru ca anunturile tale sa apara cat mai sus in cautarile utilizatorilor. Desi se realizeaza o licitatie, vei plati doar in momentul in care clientul da clik pe anunturile tale si ajunge pe site-ul tau.
Un alt avantaj al acestei metode de promovare online este ca poti investi cat doresti, iar Google iti pune la dispozitie o multime de instrumente pentru a-ti monitoriza campaniile, banii, conversia banilor, numarul de vizitatori si vanzarile.
Daca pare simplu ceea ce v-am spus, in realitate lucrurile sunt mai complicate si de aceea noi va recomandam sa apelati la ajutorul specialistilor.
De ce?
Pentru ca fara destule cunostinte si experienta in domeniu riscati sa pierdeti banii investiti in campanii de Google AdWords. Un specialist detine cunostintele si experienta necesara pentru a va aduce profit cu banii pe care ii investiti in campaniile de promovare online.
Facand un mic rezumat, atata timp cat investesti in campaniile de Google Adwords vei avea rezultate. In momentul in care nu vei mai investi, traficul, vanzarile, numarul de vizitatori va scadea dramatic.

Optimizarea SEO
Fiecare site are nevoie de optimizare SEO ( Search Engine Optimization). Aceasta metoda de promovare online este mai ieftina, nu aduce rezultate intr-un timp scurt, dar continua sa iti aduce rezultate si in momentul in care nu mai investi.
Daca promovarea prin Google AdWords aduce trafic platit, optimizarea SEO a site-ului iti aduce trafic organic, adica pe baza unor cuvinte cheie ce se afla pe site-ul tau, motorul de cautate stabileste pe ce pozitie te va afisa.
Optimizarea SEO este extrem de complexa, iar afisarea tine cont de algoritmul motoarelor de cautare. Scopul acestei medote de promovare este ca site-ul tau sa tina cont de algoritmul motoarelor de cautare si sa capete in timp o anumite autoritate in mediul online, iar in timp acesta va fi afisat in primele rezultate ale cautarilor. Desi optimizarea dureaza mai mult, rezultatele vor continua sa apara si in momentul in care nu veti mai investi bani.
Promovarea online prin socila media
Campaniile de promovare prin social media sunt facute astfel incat sa aduca rezultate imediate. Platesti pentru ca site-ul tau sa fie promovat pe paginile de socializare.
Aveasta metoda de promovare online are cateva avantaje evidente:
-se pot face campanii de promovare gratuite in grupuri
-iti cresti brand-ul
-aduce rezultate imediate si activitatea pe social media influenteaza pozitiv optimizarea SEO
-in functie de reteaua de socializare pe care te promovezi vei putea sa faci diferite tagetari incat sa ajungi la clientii tai
-in social media vei gasi 8 milioane de posibili clienti din populatia Romaniei
Investeste in promovarea online, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Daca nu ti-am oferit suficiente motive sa iei decizia de a te promovare, contacteaza-ne sa avem o micuta discutie.

Share

1 Comment

  • Seoerudit 18 mai 2019 6:54

    Promovare online is pe google cu ajutorul portalului.

Vrem sa stim parerea ta