pinterest social media
Cele mai bune 3 metode de promovare online Articol recent Ratings pentru anunturile... Urmatorul articol 7 lucruri de care sa tii...

Tot mai des auzim in jurul nostru spunandu-se ca online-ul este viitorul si intr-adevar asa este. Pentru orice afacere prezenta in mediul online a devenit o conditie obligatorie daca firma isi propune sa obtina profit.

Indiferent de timpul afacerii promovarea online reprezinta cheia succesului ce deschide camera comorilor. Sunt foarte multi antreprenori care nu au luat in calcul si prezenta in mediul online, dar acest lucru reprezinta o greseala destul de mare in gandirea lor. Motivul este simplu: clientii sunt in mediul online.

 

Cum iti putem promova online afacerea ta?

Orice proprietar de afacere online isi doreste sa aiba parte de numerosi vizitatori, astfel incat business-ul sau sa fie unul de succes. Cei mai multi cred ca este suficient ca site-ul sa fie unul profesionist, sa fie usor de folosit si sa aiba un design atractiv. Este nevoie de multa munca pentru o promovare online eficienta, strategii de promovare si multe altele. Este nevoie de o adevarata campanie de promovare, in care se are in vedere inclusiv promovare canal Youtube.

 

Metode de promovare online

Nu este nevoie doar de o simpla promovare site si clientii te vor asalta. De fapt, ar fi bine sa apelezi la o agentie de marketing online, fie ca este vorba despre o campanie de promovare a unui produs exemplu al afacerii tale, promovare website, promovare magazin online etc. Acestia stiu cum sa foloseasca acele tehnici de promovare a vanzarilor, care sunt acele metode de promovare a produselor eficiente, sau de ce strategii de promovare a unei firme este nevoie.

Exista mai multe metode de promovare online, prin care poti sa aduci clienti noi si respectiv, prin care poti sa-ti dezvolti afacerea online. Vom incerca sa explicam pe scurt, pe intelesul tuturor, despre ce strategii de promovare a unei firme este vorba.

Fie ca vinzi produse sau servicii firmelor sau persoanelor, clientii tai sunt in mediul online.
Scopul promovarii online consta in satisfacerea rapida a nevoii clientilor. Ei cauta ceea ce isi doresc, iar tu iti promovezi in mediul online produsele si serviciile si apari cand ei au nevoie. Sunt o multime de metode de promovare insa eu va voi prezenta pe scurt 3 dintre cele mai importante si eficiente metode de promovare din mediul online.

Google Ads (promovare in Google)

google product ads
Aceasta este cea mai eficienta metoda de promovare online oferita de Google deoarece iti aduce rezultate foarte rapid din momentul in care campania este pornita.
Promovarea prin campaniile Google Adwords are la baza licitatia, adica se liciteaza o anumita suma pentru o serie de cuvinte cheie, pentru ca anunturile tale sa apara cat mai sus in cautarile utilizatorilor. Desi se realizeaza o licitatie, vei plati doar in momentul in care clientul da clik pe anunturile tale si ajunge pe site-ul tau.

Un alt avantaj al acestei metode de promovare online este ca poti investi cat doresti, iar Google iti pune la dispozitie o multime de instrumente pentru a-ti monitoriza campaniile, banii, conversia banilor, numarul de vizitatori si vanzarile.
Daca pare simplu ceea ce v-am spus, in realitate lucrurile sunt mai complicate si de aceea noi va recomandam sa apelati la ajutorul specialistilor.

Pentru ca fara destule cunostinte si experienta in domeniu riscati sa pierdeti banii investiti in campanii de Google AdWords. Un specialist detine cunostintele si experienta necesara pentru a va aduce profit cu banii pe care ii investiti in campaniile de promovare online.
Facand un mic rezumat, atata timp cat investesti in campaniile de Google Adwords vei avea rezultate. In momentul in care nu vei mai investi, traficul, vanzarile, numarul de vizitatori va scadea dramatic.

 

Servicii SEO

cum sa faci seo
Fiecare site are nevoie de optimizare SEO (Search Engine Optimization). Aceasta metoda de promovare online este mai ieftina, nu aduce rezultate intr-un timp scurt, dar continua sa iti aduce rezultate si in momentul in care nu mai investi.

Daca promovarea prin Google AdWords aduce trafic platit, optimizarea SEO a site-ului iti aduce trafic organic, adica pe baza unor cuvinte cheie ce se afla pe site-ul tau, motorul de cautate stabileste pe ce pozitie te va afisa.

Optimizarea SEO este extrem de complexa, iar afisarea tine cont de algoritmul motoarelor de cautare. Scopul acestei medote de promovare este ca site-ul tau sa tina cont de algoritmul motoarelor de cautare si sa capete in timp o anumite autoritate in mediul online, iar in timp acesta va fi afisat in primele rezultate ale cautarilor. Desi optimizarea dureaza mai mult, rezultatele vor continua sa apara si in momentul in care nu veti mai investi bani.

Promovarea Social Media

afacere social media
Campaniile de promovare prin social media sunt facute astfel incat sa aduca rezultate imediate. Platesti pentru ca site-ul tau sa fie promovat pe paginile de socializare.

Aceasta metoda de promovare online are cateva avantaje evidente:
-se pot face campanii de promovare gratuite in grupuri
-iti cresti brand-ul
-aduce rezultate imediate si activitatea pe social media influenteaza pozitiv optimizarea SEO
-in functie de reteaua de socializare pe care te promovezi vei putea sa faci diferite tagetari incat sa ajungi la clientii tai
-in social media vei gasi 8 milioane de posibili clienti din populatia Romaniei
Investeste in promovarea online, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Daca nu ti-am oferit suficiente motive sa iei decizia de a te promovare, contacteaza-ne sa avem o micuta discutie.

 

Care sunt cele mai importante platforme  de social media pe care va puteti face promovare?

  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Tik Tok
  4. Snapchat
  5. Pinterest

Alegeti platforma de socializare pe care utilizatorii din publicul dumneavoastra tinta se afla intr-o pondere cat mai mare.

 

 

Blog

Cei mai multi detinatori de magazine online cat si de website-uri de prezentare omit faptul ca un blog este foarte util pentru utilizatori. Postarea pe blog poate fi extrem de costisitoare din punct de vedere a timpului cat si din punct de vedere al costului cu personalul, insa in momentul in care publicati in mod constant informatii utile pentru utilizatori, blog va deveni una din sursele importante de trafic si de vanzari.

Va recomandam ca in strategia de promovare pe termen lung a site-ului detinut sa investiti in dezvoltarea unui blog.

Postati articole relevante pentru utilizatorii vostri.

 

Video

In aceste timpuri, video este un tip de continut ce castiga din ce in ce mai mult teren.

Ce ar trebui pentru a va promova?

Incepeti prin a crea clipuri demonstrative pentru produsele pe care le detineti si in mod sigur acest continut va fi extrem de util pentru o parte din utilizatorii interesati.

 

Email Marketing

Pe lista dumneavoastra de metode de promovare online este necesar sa treceti si campaniile de email marketing.

Indiferent de numarul de utilizatori din baza de date, trimiteti catre audienta dumneavoastra cel putin un email prin care le oferiti detalii despre noile produse, despre oferte, concursuri cat si alte detalii ce i-ar putea interesa.

 

Concursuri

Pentru a va creste vizibilitatea, nu ezitati sa alocati timp pentru organizarea de concursuri. Oferiti premii pentru participanti si solicitati in schimb like-uri si share-uri pe conturile de socializare.

In acest fel va veti mari numarul de urmatori.

 

Share

Vrem sa stim parerea ta