pinterest social media
Cum sa faci promovare cu 0 lei cheltuiti? Articol recent Cum sa scalezi o afacere... Urmatorul articol Cum sa generezi trafic si...

Cum sa iti promovezi afacerea cu 0 lei?

 

Promovarea unei afaceri in mediul online devine o sarcina tot mai complexa si care necesita tot mai mult timp pentru ca sunt o multime de canale si nu stiti care sunt canalele ce va pot aduce succesul.

Promovarea unei afaceri fara sa fie nevoie de bani este posibila, insa necesita timpul dumneavoastra.

 

Cum va promovati afacerea fara sa invetiti nici macar 1 leu?

 

  1. Social Media

Este gratuit sa creati conturi de socializare pe social media si sa postati produsele sau serviciile pe care le oferiti. De asemenea puteti crea concursuri, puteti crea grupuri, puteti posta si in alte grupuri, iar lista poate continua.

Cel mai important aspect este sa postati continut care sa genereze engagement si doar 10% din continutul postat sa fie focusat pe obtinerea de vanzari.

 

  1. Website

Puteti sa va construiti pentru inceput afacerea doar cu ajutorul social media, dar o strategie de durata presupune un website, iar cand in ecuatie apare si un website lucrurile devin putin mai complexe.

Invatati SEO pe cat posibil si optimizati-va paginile, categoriile de produse si produsele pentru a ranka in Google si pentru a obtine trafic.

De asemenea va recomandam sa investiti timp pentru a dezvolta un blog cu articole utile pentru utilizatori.

 

  1. Email Marketing

Integrati un serviciu precum Mailchimp prin intermediul caruia sa colectati emailuri si care va permite sa trimiteti campanii de email marketing in mod gratuit daca aveti un numar de sub 2000 de subscriberi.

 

  1. Continut

Invatati sa creati continut atractiv cu focus pe continutul video. De imagini veti avea nevoie in mod obligatoriu, iar daca imaginile va apartin cu atat mai relevante vor fi acestea pentru utilizatori.

Pasul urmator este sa creati continut video in care prezentati produsele sau serviciile.  De asemenea testimonialele video sunt importante deoarece ofera o credibilitate sporita.

 

  1. Branding

Actiunile pe care le faceti trebuie sa aiba la baza brandul dumneavoastra si este nevoie sa evidentiati trasaturile brandului, avantajele oferite, elementele de diferentiere fata de ceilalti si chiar lucruri care sa faca ca toti utilizatorii sa vorbeasca despre dumneavoastra. Alocati timp pentru a gasi acel element cheie care sa faca brandul dumneavoastra sa devina viral.

Fie ca este vorba despre ambalaj, mod de prezentare al produselor, imagini spectaculoase sau clipuri, fiti creativi pentru a face ca brandul dumneavoastra sa devina popular.

Share

Vrem sa stim parerea ta