pinterest social media
Cum se face promovare SEO? Articol recent Social Media Marketing Romania Urmatorul articol Promovare Magazin Online...

Daca aveti un website in mod cert la un anumit moment dat ati auzit de termenul promovare SEO si ca este necesar pentru  a obtine vizitatori pe site, dar si clienti. In cele ce urmeaza va voi raspunde la cateva dintre cele mai importante lucruri cu privire la SEO.

 

Ce este SEO?

SEO este abrevirea pentru Search Engine Optimization. Tradus, acest lucru inseamna optimizarea pentru motoarele de cautare si este unul dintre cele mai importante procese din mediul online.

 

De ce este SEO atat de important?

Prin SEO, website-ul dumneavoastra este indexat de catre motoarele de cautare pe baza mai multor factori, iar in acest fel obtine vizibilitate si trafic organic sau gratuit.

 

Ce presupune SEO ca si activitate?

Voi incepe prin a va comunica faptul ca SEO nu inseamna doar un plugin. Chiar daca urmati instructiunile furnizate de aceste pluginuri de SEO, pe prima pozitie este imposibil de ajuns doar prin acest fel.

Promovarea SEO inseamna evaluare, strategie, implementare si analiza a indicatorilor, dar si a clientilor.

SEO are dou componente importante si anume:

 • SEO on page
 • SEO off page

Aceste doua componente sunt alcatuite la randul lor din indicatori care stabilesc pozitia unui website in motoarele de cautare.

 

 

Cat dureaza pana se va rezultatele SEO?

Daca incepeti sa investiti in promovare SEO, alaturi de o agentie SEO din Bucuresti sau din orice alt judet, trebuie sa va asteptati ca rezultatele sa se vada dupa aproximativ 6 luni.

Promovarea SEO este un proces continuu, optimizarea fiind necesara chiar si cand website-ul ajunge pe prima pagina, deoarece in mod cert, ceilalti compotitori va vor ataca pozitia.

 

Care sunt avantajele si dezavantajele SEO?

Avantajele SEO sunt extrem de importante pentru afaceri ce au o strategie de durata si care isi doresc sa obtina o cota cat mai mare din piata. Printre avantaje se enumera:

 • Trafic organic

Ca urmare a optimizarii website-ului pe anumite cheie veti obtine trafic gratuit ce poate genera clienti.

 • Prezenta pe cuvinte cheie importante

Rankarea pe prima pagina pe cuvinte cheie importante va contribui la consolidarea brandului dumneavoastra si la pozitionarea acestuia ca brand de top.

 • Vanzari

O strategie de promovare SEO eficienta va genera in mod sigur vanzari. Cu cat rankati pe prima pagina pe mai multe cuvinte cheie importante pentru nisa dumneavastra cu atat mai multi clienti veti obtine.

 • CRO

CRO (Conversion Rate Optimization) reprezinta optimizarea website-ului pentru a creste rata de conversie.  Componentele SEO precum textele, structurile paginilor, articolele, viteza de incarcare si altele vor face ca rata medie de conversie a website-ului sa fie mai buna.

 • Creste rentabilitatea website-ului

SEO contribuie la generarea de vanzari, iar costul la care acestea sunt obtinute pe termen lung devine din ce in ce mai mic.  O pozitionare mai buna pe prima pagina conduce si la venituri mai mari.

 • Functioneaza 24/7

Daca in cazul campaniilor platite, epuizarea bugetului presupune si diminuarea comenzilor pentru o perioada scurta, in cazul SEO website-ul se va afisa constant singurul lucru ce poate fi influentat fiind pozitia pentru cuvintele cheie.

 

 

SEO are si dezavantaje de care trebuie sa fiti constienti in momentul in care va apucati sa lucrati cu o agentie promovare seo din Bucuresti sau din orice alt oras.

Printre dezavantajele SEO se enumera:

 • Necesita timp

Rezultatele se vad dupa 6 luni si trebuie sa tineti cont si de faptul ca toti ceilalti competitori investesc in SEO, iar acest lucru poate mari durata.

 • Investitie constanta

Pentru a ranka pe cuvinte cheie de top este necesara o investitie constanta, dar asteptarea va merita.

 • Abilitati tehnice

Promovarea SEO presupune si abilitati tehnice si dezvoltare a website-ului. Este normal sa incepeti sa lucruti la SEO pe cont propriu, dar la un anumit moment dat va veti bloc, iar site-ul nu va mai ranka, moment in care veti avea nevoie de o agentie.

O agentie de SEO va sti ce este de facut pentru a va ajuta sa progresati.

 

Ca si concluzie, SEO este o necesitate, iar noi va recomandam sa lucrati cu o agentie SEO  daca va doriti sa ajungeti in top, intr-un timp cat mai scurt.

O agentie de SEO are toate resursele necesare pentru a va duce pe prima pagina si stie care este cea mai buna strategie pentru tipul dumneavoastra de afacere.

 

Vrem sa stim parerea ta