pinterest social media
Dropshipping in Romania de la A la Z in 2021 Articol recent Creare Logo Firma... Urmatorul articol Termeni populari in...

Dropshipping in Romania pe intelesul tau  

 

Traim vremuri speciale, asa ca nu este de mirare ca magazinele online cunosc un adevarat avant. Te tenteaza si pe tine sa incerci asa ceva, dar vrei parca, de fapt altceva. Este vorba de fapt, despre dropshipping.

 

Ce este dropshipping?

La prima vedere, denumirea aceasta pretentioasa te face sa te gandesti la ceva foarte complicat. De fapt, nu este deloc asa, si iti vom demonstra despre ce este vorba. Prin dropshipping se intelege o metoda de executie in retail, prin care un magazin care functioneaza online, nu are un stoc fizic propriu-zis pentru produsele pe care le comercializeaza. Astfel, un client finalizeaza comanda in site, comerciantul transmite respectiva comanda catre furnizor, iar acesta din urma este cel care se ocupa de livrarea produselor comandate la adresa clientului.

 

Ce trebuie sa stii despre dropshipping Romania

Pentru a vedea cum decurge dropshipping in Romania, trebuie sa stii anumite aspecte, pe care ti le vom semnala in continuare:

  • Cauti unul sau mai multi furnizori dropshipping. Atentie la cei neseriosi, care cer bani pentru colaborare, cu vand en-detail clientilor si chiar impugn o limita minima de produse pe care trebuie sa le comanzi, desi tu nu ai nevoie de toate.
  • Urmeaza alegerea produselor pe care vrei sa le vinzi, dupa care listezi produsele pe site-ul personal.
  • Clientul este cel care face comanda, dupa care plateste, datele lui personale fiind inregistrate de baza magazinului tau.
  • Transmiti comanda furnizorului si platesti pretul.
  • Furnizorul este cel care expediaza clientului produsele comandate, cu datele de identificare ale magazinului tau

 

Reteaua de aprovizionare

In dropshipping exista o retea de aprovizionare, pe care ar trebui sa o cunosti si sa o respecti pentru a avea succes.

In primul rand exista producatorul, este cel care a creat produsul, pe care nu il vinde clientilor, ci retailerilor sau angrosistilor, in cantitati mari. De fapt, stii si tu ca este mai avanatajos pentru tine sa cumperi direct de la producator, asa ca intelegi prea bine ce vrem sa spunem.

Angrosistul este cel care se ocupa de achizitionarea produsului de la comparator, le depoziteaza, pentru ca mai apoi sa le vanda magazinelor.

Retailer. Acesta esti chiar tu, pentru ca esti cel care vinde produsele direct catre clienti. Prin dropshipping, tu ai aceasta calitate, de retailer.

 

Avantaje importante

Exista numeroase avantaje daca decizi sa iti pornesti o astfel de afacere, iar pe cele mai importante dintre ele ti le vom prezenta si noi.

 

Costuri reduse

Chiar si cand vine vorba despre o afacere in mediul online, unde costurile nu sunt chiar atat de mari, tot trebuie sa faci unele investitii pentru a avea stocuri, un spatiu de depozitare. Toate acestea nu isi au locul atunci cand vine vorba despre dropshipping, unde nu este nevoie sa iti faci stocuri si sa platesti pentru un spatiu de depozitare.

 

Investitii minime, profit mare

Evident, vei fi nevoit sa faci niste investitii, dar nu atat de mari. Astfel, pentru a-ti face magazinul mult mai vizibil trebuie sa investesti in marketing online, e-mail marketing, SEO, optimizarea conversiilor, Google Ads.

 

Lucrezi de oriunde vrei

Avantajul unei astfel de afaceri este ca o poti controla de oriunde, fara sa fii nevoit sa iti petreci timpul la un birou clasic. Ai nevoie doar de un laptop, sau orice alt gadget conectat la internet si gata, problema este rezolvata.

 

Dezavantaje dropshipping in Romania                        

Din pacate, exista si unele dezavantaje, de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa pornesti pe acest drum.

 

Profit destul de mic

Pentru ca nu sunt nevoiti sa cheltuiasca sume mari privind stocurile si depozitarea produselor, cei mai multi dintre cei care au o afacere de tip dropshipping cer preturi mici pentru acestea. Prin urmare, nici profitul obtinut nu este unul prea mare.

 

Prea putine informatii

Daca ai stocuri, atunci este mult mai usor sa gestionezi comenzile, pentru ca stii exact care sunt intrarile si iesirile din depozit. Din pacate, in dropshipping lucrezi cu multi furnizori, care mai au si alte afaceri, ceea ce poate duce la faptul ca uneori nu poti gasi pe stoc produsul comandat. Prin urmare, clientul poate renunta la tine, pentru ca nu gaseste promptitudinea de care are nevoie.

 

Atentie la furnizori

Nu toti furnizorii sunt seriosi, ceea ce inseamna ca, din pacate, si imaginea ta va avea de suferit. De aceea, incearca sa ii eviti pe cei cu probleme, pentru ca in caz contrar si afacerea ta va avea de suferit.

 

Recomandari de la specialist

Exista o serie de recomandari pe care specialistii in domeniu au decis sa ti le ofere, pentru ca tu, aflat la inceput de drum, sa iti poti construi o afacere de succes.

 

Tine cont de nevoile si cerintele clientilor

Ai auzit desigur de expresia ”Clientul nostru, stapanul nostru”. Ei bine, ea se aplica perfect in acest caz, ceea ce inseamna ca pentru a avea succes trebuie sa tii cont de cerintele si nevoile acestora.

 

Servicii de calitate superioara

Evident ca iti doresti sa ai parte de o afacere de succes, daca se poate cu putini bani cheltuiti de tine, dar cu un profit bun. Dar, atentie, asta nu inseamna sa faci rabat la calitate. Astfel, este posibil ca un furnizor sa aiba preturi mici, pe placul tau, dar coletele lui sa fie mai mereu cu probleme. In acest caz, cel mai bine este sa renunti la el, si sa gasesti unul care sa iti ofere profesionalismul de care ai nevoie. Doar in acest fel ai siguranta ca serviciile pe care tu le oferi sunt de calitate superioara si vei fi preferat de clienti, ii vei fideliza pe cei cu vechime si ii vei atrage pe altii noi.

 

Gandeste un plan de afaceri pe termen lung

In niciun caz nu gandi pe termen scurt, dimpotriva. Este important sa iti alcatuiesti un plan de afaceri pe termen lung si nu uita sa te perfectionezi permanent. Este destul de dificil sa te impui in lumea afacerilor in mediul online, dar nu imposibil. Cu multa munca si determinare, vei reusi, dar este important si sa ramai acolo, in varf.

Share

Vrem sa stim parerea ta