pinterest social media

Marketingul afiliat reprezinta un canal de crestere foarte important pentru magazinele online.

Prin afiliere se realizeaza o legatura intre 3 componente: advertiser (magazine online, firme, site de prezentare, servicii etc), afiliati si consumatori. Procesul de afiliere consta in faptul ca persoanele afiliate aleg sa va promoveze produsele si serviciile, generand trafic si conversii pentru dumneavoastra.

Daca in cazul campaniilor de PPC platiti pentru fiecare click, in acest caz,dumneavoastra in calitate de proprietar al unui magazin veti plati un commision din vanzarile generate de afiliat, catre acesta. Daca nu se realizeaza nici o conversie, acesta nu va fi remunerate.

Avantajele oferite de marketing afiliat:

  • Crestere considerabila a traficului de pe site;
  • Vizibilitate;
  • Notorietate;
  • Branding;
  • Comision fix din vanzari;
  • Eforturi minime de promovare;
  • Rezultate masurabile.

 

marketing afiliat CRO

Idei marketing afiliat

Afilierea genereaza venituri atat pentru magazinele online cat si pentru afiliati. Eficienta activitatii de promovare a afiliatilor, cat si eficienta site-ului reprezinta 2 dintre componentele ce nu trebuie omise. Afiliatul isi poate face treaba extrem de bine, insa daca magazinul online nu este optimizat in mod corespunzator, rata de conversie va fi foarte mica. Acesta este si motivul pentru care acest triunghi format din magazin, afiliati si consumatori trebuie tratat cu mare atentie pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate. O idee pentru persoanele care for sa faca marketing afiliat si sunt la inceput de drum este sa incerce platformele populare de afiliere si sa promoveze branduri cunoscute.

Pentru magazinele online afilierea reprezinta o metoda de promovare bazata pe achizitie si va plati doar in momentul in care se realizeaza aceasta.

Contactati-ne! Primiti raspuns in 24h.

Daca va doriti mai multe vanzari din online va invitam sa lucrati cu noi. Specialisti nostrii implementeaza si optimizeaza campanii de promovare eficiente, urmarind un raport cat mai bun intre numarul de conversii si cost per conversie.

Informatii de contact
Telefon: 0743.753.276
E-mail: contact@promovareaonline.ro
Program: 09:00 – 17:00 (luni – vineri)

 

Afilierea poate fi considerata o metoda de crestere a vanzarilor gratuita pentru ca nu va poate genera costuri mai mari decat cele pe care sunteti dispusi sa vi le asumati.Cu toate acestea costurile implicate sunt comisionale ce se duc catre afiliati, iar acestea reprezinta procent din valoarea produselor. Prin afiliere se va reduce doar marja de profit pe produs, insa aceasta metoda de promovare nu va v-a adduce niciodata pierderi.

Ex.

Doriti sa comercializati un produs X al carui pret de achizitie este 150 de lei.

Adaosul comercial la acest produs este de 50 de lei.

Pretul afisat pe site va fi de 200 de lei.

Comisionul stabilit pentru afiliati este de 5%.

Sa presupunem ca afiliatul va genereaza 10 comenzi

  • Lei/produs * 10 comenzi = 2000 lei venit

In aceasta situatie veti avea:

2000*5% = 100 de lei comisionul afiliatilor raportat la vanzarile generate

10*150 = 1500 de lei costul de achizitie al celor 10 produse

Profit= 2000(venituri)- 1500(cost de achizitie)- 100(comision)

Profit= 400 de lei

 

Prin afiliere magazinele online au doar de castigat, iar vizibilitatea obtinuta are efecte pe termen lung pentru acestea.

Cresterea vanzarilor fara costuri mari este posibila.

Investiti inteligent!