pinterest social media
Utilizare customer match in Adwords Articol recent Google testeaza anunturile... Urmatorul articol 6 modalitati de crestere a...

Google a adaugat mai multe cai prin care firmele pot distribui anunturi catre clientii proprii cu ajutorul campaniilor AdWords. Incepand cu aceasta luna, agentii de publicitate pot incarca numere de telefon si adrese de corespondenta pentru retargeta vechii clienti si audientele asemenatoare.

Lansat in 2015, Customer March permite comerciantilor de pe piata sa incarce liste de clienti sau alte liste in Google AdWords pentru a distribui anunturi in reteaua de search si display pentru acesti utilizatori. Pana acum serviciul de potrivire a clientilor a acceptat incarcari numai pentru lista de e-mailuri.

Ca si in cazul datelor de e-mail, Google incearca sa se potriveasca cu informatiile despre numarul de telefon si adresa de corespondenta cu datele furnizate de utilizatori in conturile Google.

 

Adresele de e-mail si numerele de telefon sunt analizate de Google pentru a gasi potriviri. Dupa ce au fost gasite conturile de gmail corespunzatoare acestea vor fi incluse in Customer Match lists.

Pentru ca potrivirea sa se faca rapid Google spune ca se vor analiza atat numele cat si adresele pentru conturile Google pentru a se putea construi o cheie de potrivire.

Iata o ilustrare Google a modului in care Customer Match functioneaza in spate:

Agentii de publicitate pot utiliza Customer Match pentru a targeta cu anunturi doar anumiti clienti pe toate canalele de promovare oferite de Google. Listele pot fi folosite de asemenea pentru a crea audiente similare pentru targetare in campaniile de Youtube si Gmail .

Numarul de telefon si listele de e-mailuri pot fi incarcate prin API-ul AdWords sau prin noua interfata AdWords. Managerul de public este situat in Share Library, care poate fi accesata prin click pe pictograma cheie din partea dreapta sus.

Adaugarea numerelor de telefon si a adreselor de posta electronica vine cu mai multe oportunitati pentru comerciantii care nu au seturi mari de adrese de e-mail pentru a-si folosi propriile date primare.

Share

Vrem sa stim parerea ta