pinterest social media
Youtube noutati despre noutati despre drepturi autor Articol recent Google Ads le permite... Urmatorul articol Tot ce Trebuie sa Stii...

YouTube face din ce in ce mai greu pentru detinatorii de drepturi de autor sa depuna reclamatii neloiale si sa ia veniturile de la creatori.

Detinatorii de drepturi de autor utilizeaza instrumentul de revendicare manual pentru a elimina generarea de bani de pe videoclipurile care includ clipuri foarte scurte ale unei melodii. De asemenea, folosesc instrumentul pentru videoclipuri cu muzica care nu este sub controlul creatorului, cum ar fi muzica de fundal.

Cand se face o reclamatie, toate veniturile din videoclip sunt transferate titularului dreptului de autor. YouTube modifica instrumentul de revendicare manual pentru a impiedica detinatorii de drepturi de autor sa-l foloseasca impotriva videoclipurilor cu utilizari muzicale foarte scurte sau neintentionate.

Aceasta actualizare se aplica numai revendicarilor de drepturi de autor manuale. Nu se aplica la revendicarile create automat de sistemul de potrivire a ID-ului de continut YouTube.

Marea majoritate a revendicarilor sunt create automat, spune compania. Deci, majoritatea revendicarilor nu vor fi afectate de aceasta noua politica.

In cele din urma, aceasta actualizare nu va impiedica detinatorii de drepturi de autor sa blocheze un videoclip pentru continerea unor utilizari muzicale foarte scurte sau neintentionate.

Punerea in aplicare a acestor noi politici intra in vigoare la jumatatea lunii septembrie. Proprietarii de drepturi de autor care continua sa depuna cereri manuale inechitabile vor avea accesul suspendat la Cererea de revendicare manuala.

Tinand cont de acesta informare, Youtube incepe sa tina cont de feedback-urile creatorilor de continut si sa gaseasca o cale de mijloc. Pentru ca importanta acestei platforme a crescut enorm in ultimul timp, este normal ca investitiile in evoluarea algoritmului cat si in crearea unor politici adaptate cerintelor actuale sa ia nastere pentru a reglementa din ce in ce mai bine continutul de pe Youtube.

Share

Vrem sa stim parerea ta