pinterest social media

Ce inseamna Facebook Ads?

Reclamele pe Facebook devin din ce in ce mai intalnite pe feed-ul nostru, dar ce inseamna anunturile pe care le vedem frecvent si ce se afla in spatele lor?

Facebook Ads este o modalitate de promovare online, iar prin aceste campanii afacerea ta poate deveni din ce in ce mai vizibila datorita segmentarii complexe pe aspecte geografice, demografice sau comportamentale.

Daca vorbim despre potentiali clienti, crearea unui buyer persona ajuta de foarte multe ori in strategia de promovare atunci cand vrem sa livram continutul potrivit pentru anumite tipologii de oameni.

 

Cum te promovezi pe Facebook Ads?

Prin intermediul promovarii Facebook Ads, nu doar ca iti creezi vizibilitate la nivel de pagina de Facebook, dar si catre site-ul pe care il detii.

Pentru oamenii care isi petrec frecvent timpul pe retelele de socializare, campaniile Facebook Ads sunt cele mai potrivite, deoarece reclamele apar si pe Instagram. Este destul de usor de implementat si ai la dispozitie instrumente specifice pentru a analiza performanta, reach-ul si engagement-ul. La fel de important este sa pastrezi interactiunea pe Facebook si sa-ti cresti comunitatea pentru a-ti atinge obiectivul.

Traficul catre site este foarte important, pentru ca dupa ce iti setezi obiectivul la nivel de afacere, orice canal de promovare pe care il vei folosi iti va aduce clientii in punctul final. Prin Facebook este usor pentru ca trebuie sa atragi cat mai multa audienta prin umor sau prin rezolvarea unor probleme. Trebuie sa gasesti in principiu un subiect cu care oamenii rezoneaza, apoi dupa ce i-ai castigat pe Facebook, ii atragi catre site-ul tau.

 

Beneficii si costuri pentru reclamele Facebook Ads

Este o alternativa destul de ieftina, daca luam in calcul celelalte canale de promovare, asa ca daca esti la inceput si vrei sa investesti un buget mic deocamdata, Facebook Ads este ceea ce tu ai nevoie.

Aproape toate business-urile (96%) considera ca promovarea prin Facebook este cea mai efectiva optiune platita dintre toate canalele de promovare si nu-ti afecteaza experienta ca utilizator, deoarece aceste reclame nu sunt agresive, ba chiar fac parte din navigarea ta zilnica in news feed fara sa te intrerupa. Faptul ca reclama ta se poate integra atat de bine si sa nu fie deranjeze utilizatorul, este unul dintre marile secrete pe care Facebook il detine.

Share

Vrem sa stim parerea ta